Over GEANNULEERD: Krishna, Jezus, Boeddha en Akhbar. Inleiding op de wereldgodsdiensten in India

01 mrt
Maaseik - Zaal Grevenberg

GEANNULEERD: Krishna, Jezus, Boeddha en Akhbar. Inleiding op de wereldgodsdiensten in India

Kom meer te weten over het scala aan religies, filosofie├źn en levensbeschouwingen in India.

vrijdag 1 maart 2024 om 14:30 uur

DEZE CURSUS IS GEANNULEERD.

Je hoorde wellicht al van de Taj Mahal en je weet misschien dat India het grootste land ter wereld naar inwonertal is (1,4 miljard!). Je associeert India misschien met de grote rivieren als de Ganges en de Brahmaputra of met het Himalayagebergte? Of je denkt aan cricket en hockey, aan de Bengaalse tijger, aan Mahatma Gandhi, het kastenstelsel, de overbevolking en de luchtvervuiling. Of aan nog zoveel meer!

India is een land van uitersten en in die uitersten zit een enorme diversiteit van volkeren, talen, culturen, gewoonten en tradities. En ook het scala aan religies, filosofieën en levensbeschouwingen is er ontzettend groot. Het sikhisme, het boeddhisme, het jaïnisme, het christendom, de islam, het jodendom, het hindoeïsme en de bahá’í; ze komen alle acht voor in het immense land. Hoe leven de aanhangers van al die verschillende religieuze tradities harmonisch samen? En heeft Jezus echt in India gewoond? Dat en nog zoveel meer kom je te weten in deze boeiende reeks.

Prakash Goossens

Prakash Goossens

Biografie

Prakash Goossens, Belg van Indiase origine, is gepassioneerd door zijn geboorteland Incred!ble India. Hij studeerde rechten aan de KUBrussel, KULeuven en Université Robert Schuman te Straatsburg en internationale politiek aan de UCLouvain-la-Neuve en is professioneel actief geweest in onderwijs, welzijn en gezondheidszorg. Jarenlang heeft hij Internationale Vertegenwoordiger geweest voor de Broeders van Liefde en in die hoedanigheid was hij zeer regelmatig in India. Op dit ogenblik is hij strategisch beleidsmedewerker corporate affairs bij het Imelda Ziekenhuis te Bonheiden.

Prijzen

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Davidsfonds Maaseik - Martin Slangen: 
089 56 74 40
mail to:
davidsfondsmaaseik@gmail.com

Labels: Religie & Zingeving3 sessiesBasiscursusActiviteitcursusCultuurregio Limburgactualiteit