Over Toast Literair over Edith Piaf

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

21 jan
Maaseik- Bibliotheek

Toast Literair over Edith Piaf

'Hymne à l' Amour', de legende van straatmus Edith Piaf

zondag 21 januari 2024 van 10:45 uur tot 13:00 uur

Edith Piaf werd meer dan 100 jaar geleden geboren en haar naam prikkelt nog steeds tot de verbeelding van heel veel mensen. Hoe komt dat ?

Haar gestalte was klein, haar leven kort en haar amoureuze relaties talrijk. Haar leven begon op de straat maar ze werd een ster op het wereldtoneel. Toen ze stierf was ze pas 47 jaar, maar haar kaars had zo intens gebrand dat ze er dubbel zo oud uitzag.

Hoe is haar leven, carrière en zoektocht naar liefde verlopen ? Hoe heeft deze ‘grande dame de la chanson Française’ dat verwerkt en uitgezongen ?

Een intrigerend en inspirerend overzicht doorheen haar grote drama's, vele tegenslagen en kleine mirakels. Veertien van haar beste chansons passeren de revue met de prachtige teksten erbij. Je krijgt Edith te horen en te zien in de oorspronkelijke opnamen, die haar buitengewone energie laten binnenstromen.

Inschrijven: Vóór vrijdag 19-01-2024 via:
bibliotheek@maaseik.be
of GOB Maaseik +32 89 56 40 74
of
davidsfondsmaaseik@gmail.com
of Martin Slangen +32 89 56 74 40

Bibliotheek
Bleumerstraat 68
3680 Maaseik

Prijzen

Prijs: gratis, vrije bijdrage welkom

Labels: ActiviteitToast Literair