Over Toast Literair over Edith Piaf

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 20 mrt
  inMaaseik

  Leesclub: De ontdekking van de hemel - Harry Mulisch

  Auteur: Harry Mulisch De ontdekking van de hemel (1992) vertelt het verhaal van Onno, Max, Ada en Quinten.  Deze monumentale roman is het...
 2. 30 mrt

  Paasfeest bij de senioren en hun familie

  WZC “De Maaspoorte”
 3. 20 apr
  inMaaseik

  Leesclub: De rustelozen - Olga Tokarczuk

  Auteur: Olga Tokarczuk Anoeschka, een jonge Moskoviete, gaat gebukt onder de zorg voor haar gehandicapte zoontje. Ze vlucht en kiest daar...
Toon alle activiteiten
21 jan
Maaseik- Bibliotheek

Toast Literair over Edith Piaf

'Hymne à l' Amour', de legende van straatmus Edith Piaf

zondag 21 januari 2024 van 10:45 uur tot 13:00 uur

Edith Piaf werd meer dan 100 jaar geleden geboren en haar naam prikkelt nog steeds tot de verbeelding van heel veel mensen. Hoe komt dat ?

Haar gestalte was klein, haar leven kort en haar amoureuze relaties talrijk. Haar leven begon op de straat maar ze werd een ster op het wereldtoneel. Toen ze stierf was ze pas 47 jaar, maar haar kaars had zo intens gebrand dat ze er dubbel zo oud uitzag.

Hoe is haar leven, carrière en zoektocht naar liefde verlopen ? Hoe heeft deze ‘grande dame de la chanson Française’ dat verwerkt en uitgezongen ?

Een intrigerend en inspirerend overzicht doorheen haar grote drama's, vele tegenslagen en kleine mirakels. Veertien van haar beste chansons passeren de revue met de prachtige teksten erbij. Je krijgt Edith te horen en te zien in de oorspronkelijke opnamen, die haar buitengewone energie laten binnenstromen.

Inschrijven: Vóór vrijdag 19-01-2024 via:
bibliotheek@maaseik.be
of GOB Maaseik +32 89 56 40 74
of
davidsfondsmaaseik@gmail.com
of Martin Slangen +32 89 56 74 40

Bibliotheek
Bleumerstraat 68
3680 Maaseik

Prijzen

Prijs: gratis, vrije bijdrage welkom

Labels: ActiviteitToast Literair