Over Leesclub: Terug naar Neerpelt / Lieve Joris

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

04 okt
Maaseik- Bibliotheek

Leesclub: Terug naar Neerpelt / Lieve Joris

In romanvorm vertelde herinneringen van de schrijfster aan haar jeugd in Neerpelt, haar ouders, en haar aan drugs verslaafde broer.

Onderwerp: Familie, Joris, Lieve

Extra onderwerp: AUT, Neerpelt, De Morgen, Boeken, De Standaard der Letteren, Klara, Pompidou, De Standaard der Letteren, Het beste van 2018, en meer

woensdag 4 oktober 2023 van 19:30 uur tot 21:30 uur

‘Lieve Joris ontvluchtte Neerpelt op haar negentiende en trok de wijde wereld in. Met de boeken die van haar verre reizen getuigen oogstte ze bijval in binnen- en buitenland. Haar uitvalsbasis was en is Amsterdam. In haar laatste twee boeken is ze dichter bij huis. Ze brengen haar en de lezer terug naar haar Limburgse roots, naar haar grote Neerpeltse familie en de voor haar belangrijkste pijlers daarin: haar bomma, haar ouders, broer Fonny en zus Hildeke. Terug naar Neerpelt (2018) is het verhaal van Fonny, de rebelse broer met de vele talenten die zijn weg niet vond in het leven. In Hildeke (2022) maken we kennis met het zusje met Down, dat het gezin met haar ‘zingend hartje’ bij elkaar houdt; ook schetst Lieve het portret van haar vader, de eens zo felle en mondige pater familias, die verloren loopt na de dood van zijn vrouw en troost vindt bij zijn kat.

Bibliotheek Maaseik, Bleumerstraat 68.

Labels: LiteratuurLezingActiviteitbibliotkeekactiviteit