Over Artificële intelligentie - AI

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

19 jan
Maaseik- Bibliotheek

Artificële intelligentie - AI

AI - vloek of zegen Wat is Artificiële Intelligentie en waarom is het plots zo alomtegenwoordig? Tijdens deze lezing krijg je op een toegankelijke manier tekst en uitleg.

vrijdag 19 januari 2024 van 19:30 uur tot 21:00 uur

Artificiële intelligentie is alomtegenwoordig, maar kan ook afschrikken.

Machines die leren en in onze plaats beslissingen nemen. Algoritmes die onze persoonlijke voorkeuren voorspellen of ons automatisch in groepjes gaan indelen. Toepassingen van Artificiële Intelligentie die, met ons als mens, gaan wedijveren op vlak van creativiteit, accuraatheid, snelheid en kennis. Robots die fysisch en zelfs emotioneel gedrag nabootsen en meer en meer op levende wezens gaan lijken.

Dit soort toepassingen van Artificiële Intelligentietechnologie behoort niet meer tot de verre toekomst. AI is nu al een vergevorderde realiteit in het bedrijfsleven en het maatschappelijk leven. En de technologie ontwikkelt elke dag sneller en sneller en verandert onze wereld in een razendsnel tempo.

Wat is Artificiële Intelligentie en waarom is het plots zo alomtegenwoordig? Wist u bijvoorbeeld al hoe wij allemaal meehelpen om machines en robots te trainen? Of dat de mens de macht heeft om computers te foppen?

Met een overvloed aan foto’s, sprekende voorbeelden en een vleugje humor, geeft Cristel Deham jullie graag meer tekst en uitleg. Géén lezing vol technische woorden of complexe toelichtingen, maar wel eentje die bedoeld is om aan een breed publiek een algemeen inzicht te bieden in één van de meest bepalende technologieën van de 21ste eeuw. Want inzicht in deze technologie kan hét verschil maken in hoeveel macht we naar de toekomst toe als mens al dan niet afstaan aan AI.

Cristel Deham

Onderneemster en bewuste, toekomstgerichte moeder is zich sinds een paar jaar gaan verdiepen in alles wat te maken heeft met artificiële intelligentie. Ze heeft zich nu als missie gesteld haar opgedane inzichten rond AI voortaan met anderen te delen. Sinds 2017 onderneemster met in 2019 oprichting van BIBELIEVE bv.

Cultuursmakers Maaseik organiseert deze avond in samenwerking met de bibliotheek Maaseik, Davidsfonds Maaseik, Markant Neeroeteren, de Soroptimisten Maaseik, FERM en de Gezinsbond.

Prijzen

Inkom en deelname is gratis.
Wel verplicht inschrijven via mail naar:
bibliotheek@maaseik.be, tel. 089/564074
of naar joskalders@skynet.be - tel 0498/334 777
of naar de verantwoordelijke van de andere organisaties.

Labels: Wetenschap & techniekLezing1 sessielezing