Over Leesclub: Selectie boeken uit het Davidsfondsaanbod

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

11 dec
Maaseik- Bibliotheek # 8872

Leesclub: Selectie boeken uit het Davidsfondsaanbod

'Beneden in het dal' van Paolo Cognetti
'Een heel leven' van Robert Seethaler
'Half haantje en de hardrijder' van Theo Meder

woensdag 11 december 2024 van 19:30 uur tot 21:30 uur

'Beneden in het dal' van Paolo Cognetti:
Fredo en Luigi zijn broers, opgegroeid in Valsesia, een bergdal in Noord-Italië. Ze lijken op elkaar maar zijn toch heel verschillend, net als de boompjes die hun vader voor hen heeft geplant toen ze jong waren. Voor Fredo een spar: sterk, solide en schaduwrijk. Voor Luigi een lariks: een boom die snakt naar de zon en meebuigt met de wind.

'Een heel leven' van Robert Seethaler:
Gaat over de arbeider Andreas Egger. Een man die liefheeft, treurt en droomt, en die aan het eind van zijn leven met verbazing terugblikt op alles wat hij heeft meegemaakt. Sinds verschijnen staat de roman onafgebroken in de bestsellerlijsten en Robert Seethaler werd door de Duitse boekhandel verkozen tot auteur van het jaar.

'Half haantje en de hardrijder' van Theo Meder:
Halfhaantje en de Hardrijder verzamelt de mooiste, grappigste en griezeligste volksverhalen uit Nederland en Vlaanderen. Met in de hoofdrol gevreesde draken, lieve meerminnen, wraakzuchtige witte wieven, irritante heksen, behulpzame kabouters en onbetrouwbare weerwolven. In de sprookjes gaan de helden en heldinnen prangende problemen oplossen, een levenspartner vinden of een goudschat zoeken.

Labels: Ontspanning & OntmoetenTaalLiteratuurActiviteitleeskringbibliotkeekactiviteitCultuurregio Limburg